muse11MUSE® is een medicijn bedoeld om een erectiestoornis te behandelen. De werkzame stof Alprostadil zit in een pilletje dat wordt ingebracht in de plasbuis. De werkzame stof wordt in de zwellichamen van de penis opgenomen vanuit de plasbuis. Na toediening treedt na ongeveer 10 tot 15 minuten een erectie op die 30 tot 60 minuten kan duren. De reactie kan echter per patiënt verschillen. De MUSE® applicator is bedoeld voor eenmalig gebruik en kan na gebruik gewoon worden weggegooid.

Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van MUSE® zijn pijn in de penis (32%), brandend gevoel in de plasbuis (12%), pijn in de teelballen (5%), kleine bloedingen uit de plasbuis (5%), hoofdpijn (3%), duizeligheid (4%) en flauwvallen. Zeer zeldzaam krijgen patiënten een langdurige erectie. Ook is een verlengde erectieduur gemeld. Neem contact op met de dienstdoende uroloog als u langer dan 4 uur een erectie heeft. Na het gebruik van MUSE®, moet u geen autorijden of gevaarlijk werk doen binnen een uur na gebruik. Meld bijwerkingen aan uw behandelende uroloog!

Bijwerkingen bij de partner

De meest voorkomende bijwerking bij de vrouw is een lichte branderigheid of jeuk vaginaal. Het gebruik van een glijmiddel op waterbasis kan helpen om de vaginale penetratie makkelijker te maken. Gebruik een voorbehoedsmiddel als u niet zwanger wilt worden.

Wanneer mag u geen MUSE® gebruiken?

MUSE® mag niet worden gebruikt door mannen met sikkelcelanemie, leukemie, de ziekte van Kahler of bij allergie voor alprostadil. Ook bij zwangerschap van de partner mag MUSE® niet worden gebruikt. Voorzichtigheid is geboden bij mannen met de ziekte van Peyronie, een plasbuisvernauwing, een hypospadie, een ontsteking van de eikel (balanitis) of een acute of chronische plasbuisontsteking. Mannen bij wie seksuele activiteit wordt ontraden moet ook het gebruik van MUSE® worden afgeraden. Dit geldt ook voor mannen met instabiele hart- en vaat aandoeningen. Overlegd u met uw huisarts of uroloog als u twijfelt of u MUSE® mag gebruiken.

Hoe vaak mag ik MUSE® gebruiken?

Gebruik één applicator per keer dat u een erectie wilt krijgen, maar gebruik niet meer dan 2 applicators per 24 uur. Omdat het effect van MUSE® tot 1 uur kan aanhouden, wordt geadviseerd om minimaal 1 uur tussen 2 dosissen te laten vallen. Wees er zeker van dat uw vorige erectie volledig voorbij is voordat u een volgende dosis neemt.

Afspraak

telefoon

   073-553 6010

 

internetklein   Online via Zorgdomein

   Online via MijnJBZ 

Route

routebeschrijving     Routebeschrijving

     Polikliniek Urologie           

openbaarvervoer

     Openbaar Vervoer 

 

Contact

email   

 

 Stuur een email

Volg ons

Instagramklein 

 

Volg het Centrum Voor Urologie via Instagram @centrumvoorurologie