Het bekkenbodemspreekuur heeft als doelstelling om snel, efficient en patiëntvriendelijk optimale zorg aan u als patiënt te verlenen. Dit lukt ondermeer door de informatie en formulieren op deze website. Graag informeren we u dan ook over de stappen waarmee uw aanmelding voor het Bekkenbodemspreekuur van het Centrum voor Urologie in zijn werk gaat:

Verwijzing van de huisarts.

Naar aanleiding van uw klachten verwijst uw huisarts u naar het bekkenbodemcentrum. U hebt in eerste instantie behoefte aan informatie. Uiteraard kun u bij vragen contact opnemen met de assistenten van de polikliniek Gynaecologie (073 - 553 6090) of de polikliniek Urologie (073 - 553 6010). Zij helpen u graag verder.

 

Stap 1Stap 1: Informatie over bekkenbodemklachten

Op deze website vindt u patiëntfolders en informatie over bekkenbodemklachten en het bekkenbodemspreekuur. Eén van de folders gaat over de echografie van de blaas, die vaak onderdeel is van de intake. Om de patiëntfolders te bekijken is nog geen toegang tot het patiëntenportaal vereist. 

 

Stap 2Stap 2: Bijhouden van dagboekje voor toiletbezoek en urineverlies

We adviseren u om het dagboekje (de "mictielijst") enkele dagen bij te houden vóórdat u het intake-formulier invult: u heeft de informatie uit het dagboekje nodig voor het formulier. U vindt het dagboekje bij de patiëntfolders.

 

Stap 3Stap 3: Vraag de intake-formulieren aan

Als uw huisarts u heeft door verwezen naar het bekkenbodemspreekuur, krijgt u van de polikliniek, via de post een informatie pakket met vragenlijsten toe gestuurd.

 

Stap 4Stap 4: Vul de vragenlijst in en stuur retour

Vult u deze vragenlijsten in en stuur deze terug in de retourenvelop die bijgevoegd is, zonder postzegel. Als uw gegevens bij ons binnen zijn, krijgt u een oproep voor een afspraak.

 

Stap 5Stap 5: Bezoek aan het bekkenbodemspreekuur

We streven ernaar om u twee weken nadat de afspraak met u gemaakt werd te zien op het bekkenbodemspreekuur. Dit spreekuur vindt plaats in 's-Hertogenbosch, locatie Jeroen Bosch Ziekenhuis) en u bespreekt uw klachten dan met de gynaecoloog en de uroloog. Neemt u svp uw ingevulde dagboekje van toiletbezoek mee.

 

Stap 6Stap 6: Uw eventuele behandeling wordt besproken

Dezelfde dag dat u het bekkenbodemspreekuur bezocht hebt, worden uw klachten multidisciplinair besproken en wordt er een behandelplan opgesteld. U wordt de volgende dag gebeld, u krijgt de uitslagen van de onderzoeken en een voorstel hoe uw klachten te behandelen zijn.

Afspraak

telefoon

   073-553 6010

 

internetklein   Online via Zorgdomein

   Online via MijnJBZ 

Route

routebeschrijving     Routebeschrijving

     Polikliniek Urologie           

openbaarvervoer

     Openbaar Vervoer 

 

Contact

email   

 

 Stuur een email

Volg ons

Instagramklein 

 

Volg het Centrum Voor Urologie via Instagram @centrumvoorurologie