Laserbehandelingen

laserLaserbehandeling is een innovatieve techniek om plasklachten te behandelen door een vergrootte prostaat.

Bij deze behandeling wordt laserlicht in de prostaat gebracht. Door warmtewerking verdampt het binnenste gedeelte van de prostaat, zodat er meer ruimte komt en patiënten beter kunnen plassen.

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt gebruik gemaakt van de Cyber TM, één van de nieuwste en meest geavanceerde lasers voor prostaatoperaties. Een laserbehandeling van prostaatvergroting is minder belastend dan de gebruikelijke operatietechnieken.

{jatabs type="articles" catid="49" view="introtext" ajax=true position="top" animType="animMoveHor"} {/jatabs}

Robotchirurgie

robotMet robotchirurgie kan de arts nauwkeuriger laparoscopisch opereren. Er is hierdoor minder kans op complicaties

Bij robotchirurgie wordt een sleutelgat of kijkbuisoperatie (laparoscopie) verricht met hulp van een
Da Vinci operatierobot. Met de robot worden de operatie-instrumenten op afstand bediend door de uroloog. 

davinciconsoleDe robot werkt niet op zichzelf maar wordt door de uroloog bediend op een console. Het andere deel van de robot bestaat uit een deel waaraan 4 robotarmen met operatie-instrumenten bevestigd zijn. Dit deel staat aan de operatietafel. De instrumenten zijn, zoals bij iedere laparoscopische operatie, via kleine gaatjes in de patiënt binnengebracht door de uroloog. Terwijl de uroloog de knoppen van de console bedient, reageert het systeem direct op de handelingen. De robot zet de bewegingen van de uroloog om in precieze bewegingen van de instrumenten. De ‘polsbewegingen’ van de instrumenten laten een grotere bewegingsvrijheid toe dan de menselijke hand. Trillen van de hand wordt uitgeschakeld en daarom kunnen deze fijne instrumenten de meest precieze handelingen uitvoeren. Het voordeel hiervan is dat deze operatietechniek zeer nauwkeurig en de kans op onbedoelde schade tijdens de operatie kleiner wordt. Voor de patiënt is de operatie hierdoor minder belastend.

Een ander voordeel van de operatierobot is een beter zicht op het operatiegebied omdat de operatierobot het beeld 10 tot 20 maal vergroot en een driedimensionaal beeld laat zien. De uroloog heeft zo een nauwkeuriger zicht op het operatiegebied. Hierdoor en instrumenten waarmee betere bewegingen kunnen worden gemaakt. Hierdoor kan de operatie nog nauwkeuriger plaatsvinden dan bij een gewone kijkbuisoperatie.

De robottechniek is voldoende uitgeprobeerd maar "De robot is zo goed als degene die haar bedient." Ervaring met robotchirurgie is dus belangrijk. De urologen die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis met de robot opereren hebben allemaal ruime ervaring met deze techniek.

DaVinci4

 DaVinci3

 

 

Kinderurologie

kinderurologieDe behandeling van kinderen bij afwijkingen van de urinewegen of geslachsorganen is een specifiek aandachtsgebied

Het Centrum voor Urologie behandelt kinderen met een gespecialiseerd team voor kinderurologie.

{jatabs type="articles" catid="49" view="introtext" ajax=true position="top" animType="animMoveHor"} {/jatabs}

Bekkenbodemspreekuur

womenIn het bekkenbodemspreekuur werken we optimaal samen om patiënten snel te behandelen voor bekkenbodem klachten.

Het bekkenbodemspreekuur van het Jeroen Bosch ziekenhuis is een gespecialiseerd spreekuur voor vrouwen met bekkenbodemklachten: verzakkingsklachten, ongewild urineverlies, ontlastingsproblemen en pijn bij het vrijen of een combinatie van deze klachten.

BekkenbodemHet Centrum voor Urologie benadert bekkenbodemklachten multidisciplinair, dat wil zeggen dat het bekkenbodemspreekuur een gemeenschappelijk spreekuur is van de afdelingen urologie en gynaecologie. Omdat we u voor één afspraak met deze twee specialismes op het bekkenbodemspreekuur inplannen, bereiden we deze afspraak goed voor en informeren wij u van te voren graag optimaal.

Op een ochtend ziet de patiënt:

-    Continentie verpleegkundige, zij neemt bij de anamnese af.
-    Uroloog en gynaecoloog, zij gaan dieper in op de klachten.

Daarna volgen diverse onderzoeken, die afgestemd worden op de aanwezige klachten. De volgende ochtend is er telefonisch contact, waarin uitgelegd wordt of er aanvullend onderzoek nodig is, wat  de diagnose is en wie de behandelaar wordt.

Voor onderzoek en behandeling is er een intensieve samenwerking met diverse andere medisch specialisten en  bekkenfysiotherapeuten. In het Jeroen Bosch ziekenhuis zijn vrijwel alle moderne operatie technieken voor de behandeling van ongewild urineverlies en verzakking voorhanden.

Meer informatie en een afspraak maken

Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 08:30 en 16:30 uur contact opnemen op een van de volgende telefoonnummers:

Locatie Jeroen Bosch Ziekenhuis:

  • Afdeling Gynaecologie 073 - 553 6090
  • Afdeling Urologie 073 - 553 6010

Hoe verloopt de intake?

Voor een afspraak heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Als uw huisarts u heeft door verwezen naar het bekkenbodemspreekuur, krijgt u van de polikliniek, via de post een informatie pakket met vragenlijsten toe gestuurd.
Vult u deze vragenlijsten in en stuur deze terug in de retourenvelop die bijgevoegd is, zonder postzegel. Als uw gegevens binnen zijn, krijgt u een oproep voor een afspraak.

Het bekkenbodemspreekuur vindt plaats in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te 's-Hertogenbosch. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het bekkenbodemspreekuur op de polikliniek Urologie, Gebouw C, verdieping 1, ontvangst 3

Afspraak

telefoon

   073-553 6010

 

internetklein   Online via Zorgdomein

   Online via MijnJBZ 

Route

routebeschrijving     Routebeschrijving

     Polikliniek Urologie           

openbaarvervoer

     Openbaar Vervoer 

 

Contact

email   

 

 Stuur een email

Volg ons

Instagramklein 

 

Volg het Centrum Voor Urologie via Instagram @centrumvoorurologie