Het bekkenbodemspreekuur heeft als doelstelling om snel, efficient en patiëntvriendelijk optimale zorg aan u als patiënt te verlenen. Dit lukt ondermeer door de informatie en formulieren op deze website. Graag informeren we u dan ook over de stappen waarmee uw aanmelding voor het Bekkenbodemspreekuur van het Centrum voor Urologie in zijn werk gaat:

Verwijzing van de huisarts.

Naar aanleiding van uw klachten verwijst uw huisarts u naar het bekkenbodemcentrum. U hebt in eerste instantie behoefte aan informatie. Uiteraard kun u bij vragen contact opnemen met de assistenten van de polikliniek Gynaecologie (073 - 553 6090) of de polikliniek Urologie (073 - 553 6010). Zij helpen u graag verder.

 

Stap 1Stap 1: Informatie over bekkenbodemklachten

Op deze website vindt u patiëntfolders en informatie over bekkenbodemklachten en het bekkenbodemspreekuur. Eén van de folders gaat over de echografie van de blaas, die vaak onderdeel is van de intake. Om de patiëntfolders te bekijken is nog geen toegang tot het patiëntenportaal vereist. 

 

Stap 2Stap 2: Bijhouden van dagboekje voor toiletbezoek en urineverlies

We adviseren u om het dagboekje (de "mictielijst") enkele dagen bij te houden vóórdat u het intake-formulier invult: u heeft de informatie uit het dagboekje nodig voor het formulier. U vindt het dagboekje bij de patiëntfolders.

 

Stap 3Stap 3: Toegang verkrijgen voor het patiëntenportaal op deze website

Door te telefoneren met de polikliniek gynaecologie (073 - 553 6090) of polikliniek urologie (073 - 553 6010) verkrijgt u een toegangscode voor het patiëntenportaal op deze website. U logt daarmee in op het patiëntenportaal van het Centrum voor Urologie.

 

Stap 4Stap 4: Aanmelden met het intake-formulier

Doordat u ingelogd bent met de toegangscode kunt u nu het intake-formulier voor bekkenbodemklachten invullen. Het on-line forrmulier bestaat uit ongeveer 50 vragen over uw klachten en bestaat uit meerdere pagina's. U drukt als laatste op verzenden.

 

Stap 5Stap 5: Uw aanmelding is verstuurd

Ter bevestiging van het ontvangen intake-formulier krijgt u een e-mail met de door u ingevulde informatie. Onze continentieverpleegkundige ontvangt het formulier ook en zal contact met u opnemen (telefonisch of via e-mail) om een afspraak op het bekkenbodemspreekuur in te plannen. Dit gebeurt binnen een week.

 

Stap 6Stap 6: Bezoek aan het bekkenbodemspreekuur

We streven ernaar om u twee weken nadat de afspraak met u gemaakt werd te zien op het bekkenbodemspreekuur. Dit spreekuur vindt plaats in Boxtel, locatie Luduïna en u bespreekt uw klachten dan met de gynaecoloog en de uroloog. Neemt u svp uw ingevulde dagboekje van toiletbezoek mee.

 

Stap 7Stap 7: Uw eventuele behandeling wordt besproken

Dezelfde dag dat u het bekkenbodemspreekuur bezocht hebt, worden uw klachten multidisciplinair besproken en wordt er een behandelplan opgesteld. U ontvangt meteen bericht met ons voorstel om uw bekkenbodemklachten te behandelen.

Afspraak

telefoon

   073-553 6010

 

internetklein   Online via Zorgdomein

   Online via MijnJBZ 

Route

routebeschrijving     Routebeschrijving

     Polikliniek Urologie           

openbaarvervoer

     Openbaar Vervoer 

 

Contact

email   

 

 Stuur een email

Volg ons

Instagramklein 

 

Volg het Centrum Voor Urologie via Instagram @centrumvoorurologie