kinderurologieDe kinderuroloog behandelt kinderen met afwijkingen aan de urinewegen of geslachtsorganen. Deze aandoeningen kunnen aangeboren of verworven zijn. Er kan sprake zijn van een afwijkende aanleg (anatomische bouw) en/of afwijkende functie.
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis kan het gehele spectrum van de kinderurologie worden uitgevoerd. Uiteraard worden zeer zeldzame aandoeningen doorverwezen naar de derde lijn (WKZ of UMCN), aangezien we van mening zijn dat de behandeling van deze ziekten beter worden gecentraliseerd.
In het JBZ behandelen we hier aangeboren anatomische aandoeningen van de urinewegen zoals: hypospadie (afwijkende locatie van het plasgaatje), hydronefrose (obstructie van de urinestroom van de nier naar de blaas), cryptorchidisme (niet ingedaalde testis), reflux (terugstroom van urine van blaas naar nieren) en phimosis (nauwe voorhuid).
Functionele afwijkingen zoals incontinentie of enuresis nocturna (bedplassen) worden gediagnosticeerd en behandeld in samenwerking met het Kinder Incontinentie Team (JBZ KIT team)

 

kind